Artiest
Titel
uitgebreid zoeken
CARRY FIRE, PLANT, ROBERT, CD, 0075597934939

PLANT, ROBERT

CARRY FIRE

Drager: CD (Aantal 1) Levertijd: Op werkdagen voor 16:00 besteld, morgen in huis
Herkomst: NL Item-nr: 3745452 EAN: 0075597934939
€ 18,99
RECENSIE
Drie jaar na Lullaby And The Ceaseless Roar komt Robert Plant met de opvolger Carry Fire. Ook deze plaat is opgenomen met de The Sensational Space Shifters die de laatste jaren de vaste begeleidingsband vormen van Plant. Zoals zo vaak moet je even wennen aan de plaat om daarna te merken dat je hem graag opnieuw draait. Bij elke luisterbeurt lijkt de plaat meer van zijn schoonheid prijs te geven. Opener The May Queen bezweert terwijl Season Song heerlijk meandert. Carving Up The World Again… is totaal anders dan nummers van zijn oude band en toch doet het mij gelijk aan Led Zeppelin denken. Overigens geldt ditzelfde voor het titelnummer dat met zijn oosterse ondertonen datzelfde gevoel van herkenning oproept. In die zin is dan voor Plant de cirkel ook rond.
Bones Of Saints is na al deze nummers een welkom nummertje: na al het fraaie spul een nummer met een iets meer up-tempo karakter. Keep It Hid trekt eigenlijk, hoewel iets moderner deze lijn door. Bluebirds Over The Mountain is een nummer van Ersel Hickey uit 1958 maar zal in de versie van The Beach Boys uit 1968 bekender zijn. Voor deze gelegenheid heeft Plant een bijzonder fraaie versie van het nummer opgenomen met Chrissie Hynde. De afsluiter Heaven Sent heeft het desperate van een avondwandeling in een druilerige grote stad. Carry Fire bevat elf nummers die alle laten horen dat Robert Plant nog meetelt. Sterker nog: Plant bewijst dat hij nog relevant is en prachtig werk kan afleveren. Draai de plaat, en dan vooral vaker. Dan leert Carry Fire ons dat Plant een meesterwerkje gemaakt heeft!
Recensent : Hermen Dijkstra
Datum : 23-09-2017
verschenen in Platomania : 341
Waardering : 8.0
WINKELWAGENTJE
Geen artikelen geselecteerd

Verzendkosten / shipping costs

CD/DVD gratis verzending vanaf € 25,-
Vinyl gratis verzending vanaf € 50,-

Geen verzendkosten:

Haal je bestelling af bij Concerto Amsterdam of één van de Plato winkels.

Mania Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de Mania Nieuwsbrief en ontvang wekelijks informatie over nieuwe releases, festivals en aanbiedingen.
356
356 NU VERKRIJGBAAR IN ALLE WINKELS VAN PLATO EN CONCERTO