gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

KOLESNIKOV, PAVEL

DANCES FROM THE BAUYN MANUSCRIPT

Genre: Klassiek
Label: HARMONIA G - O HYPERION
Releasedatum: 30-03-2018
Herkomst: NL
Item-nr: 3811995
EAN: 0034571282244
Dit artikel is vervallen en niet meer leverbaar

Recensie

François Couperin heeft niet alleen een muzikale grootvader en vader, maar ook een muzikale oom: Louis Couperin (circa 1626-1661). Louis Couperin ruilde het dorpje Chaumes-en-Brie in voor Parijs waar hij opviel als componist, organist, klavecinist en gambist. Louis Couperin ontmoette onder meer de beroemde luitist Charles Fleury, beter bekend als Blancrocher, en Johann Jakob Froberger. In 1653 komt hij in dienst van de koning als gambist. Louis Couperin liet ongeveer 200 werken na, waaronder 122 werken voor klavecimbel. Vrij snel na zijn dood worden delen van zijn werken in de Bauyn Manuscript, gecategoriseerd op toonsoort, opgenomen. Pavel Kolesnikov (Novosibirsk 1989) speelt een selectie van deze werken op een Yamaha CFX concert grand piano. Het resultaat is een verrassend tedeer, heldere en intens betoverende opname.


Couperin – Dances from the Bauyn Manuscript

Pavel Kolesnikov (piano)

Equally well-suited to the demands of the French Baroque as to the high Romanticism of Tchaikovsky and Chopin, Pavel Kolesnikov’s attentive musicianship yields predictably revelatory results in the music of Louis Couperin.

nieuwsbrief