gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

ZEIL, WIETEKE VAN

IEDER Z'N REMBRANDT

Label: ATLAS CONTACT
Releasedatum: 22-09-2020
Herkomst: NL
Item-nr: 3937941
EAN: 9789045038377
Levertijd: Levertijd: Onbekend

Recensie

Wie naar Rembrandt kijkt, ziet er het zijne in. Voor de een is hij een psychologisch kijker die de ziel van de mens verbeeldt, voor de ander is hij een exponent van de "ware Hollandse aard'. Voor een derde is hij éigenlijk een feminist en een vierde ziet dat de meester een diep gevoel voor religie had.
We raken nooit op Rembrandt uitgekeken. Al ruim drieënhalve eeuw bewonderen en interpreteren mensen zijn werk en kennen er verschillende betekenissen aan toe, afhankelijk van tijd, cultuur en individuele interesse en kennis. En daarmee legt de blik op Rembrandt ook iets bloot over de kijker zelf.
Op haar kenmerkende, sprankelende wijze maakt Wieteke van Zeil ons bewust van ons eigen kijkgedrag. Daarbij neemt ze Rembrandts magnifieke details als uitgangspunt. Ieder z'n Rembrandt laat zien hoe oog voor die details ons steeds weer nieuwe, verrassende perspectieven biedt op de meester.
Door Redactie op 2020-07-17

nieuwsbrief