gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

JETHRO TULL

A (CD+DVD)

Label: PLG UK CLASSICS
Releasedatum: 16-04-2021
Herkomst: NL
Item-nr: 4234018
EAN: 0190295127497
Dit artikel is vervallen en niet meer leverbaar

Recensie

Na Stormwatch valt nu de beurt aan A om in deze fraaie reeks te verschijnen. Wie de uitgave eens goed bekijkt, zou het op kunnen vallen dat de line-up ten opzichte van de vorige plaat Stormwatch drastisch gewijzigd is. John Glascock is overleden, Barriemore Barlow en John Evan zijn eveneens niet meer aanwezig. Het was voor velen een verrassing, die echter minder opzien baart als je in ogenschouw neemt dat A ontstaan is als een soloplaat van Ian Anderson. Het geluid op A lijkt wat moderner, iets dat de opener Crossfire lijkt te bevestigen, maar er zijn ook meer dan genoeg traditionele Tull-elementen te vinden. Zo krijgen zowel de dwarsfluit van Ian Anderson, maar ook de toetsen van Eddie Jobson een voorname rol in Black Sunday. Je zou overigens vergeten dat Martin Barre gewoon van de partij is, ook hij speelt een prachtige partij in dit nummer. Het is slechts een voorbeeld.
Voor de gelegenheid is A nu uitgebreid met flink wat extra’s. Naast het door Steven Wilson geremixte album, vinden we een vijftal opnames uit A-sessies terug. Een vroege versie van Cheerio, dat later op Broadsword op zou duiken, maar ook het niet uitgebrachte Coruisk. Bovendien is er een tweede en derde schijf toegevoegd met daarop een registratie van een concert dat gegeven werd in november 1980 in Los Angeles. Naast een aantal nieuwe nummers, zoals eerder genoemd Black Sunday, Batteries Not Included en Protect and Survive, wordt er ook ouder werk vertolkt als Songs From The Wood, Bungle In The Jungle, Aqualung en Locomotive Breath. Dit liveconcert was tevens de basis voor de Slipstream-film, een ietwat zonderlinge combinatie van liveopnames en muziekvideo’s. Ook dit concert is door Steven Wilson onder handen genomen en klinkt weer heerlijk fris, terwijl we Slipstream terugvinden op de derde dvd. Op die dvd’s vinden we overigens ook al het geluidsmateriaal terug in zowel stereo als een 5.1 mix, terwijl we ook de originele mix van de plaat zoals gebruikelijk in de Tull-heruitgavereeks terugvinden als flat transfer. Het gebruikelijke informatieve boekwerk completeert het geheel. Het mag opnieuw een prachtige reïssue genoemd worden.
Door Hermen Dijkstra op

nieuwsbrief