gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

BOOTLEG BETTY

LEFT THE BARN -10"-

Genre: Pop & Rock
Label: KROESE RECORDS
Releasedatum: 30-11--0001
Herkomst: NL
Item-nr: 3393492
EAN: 8718719465240
Dit artikel is vervallen en niet meer leverbaar

Recensie

Bootleg Betty is een all women roots band uit Nijmegen. Ze maken onweerstaanbare rockabilly met uitstapjes richting country, rock ’n roll en pop. Bestond hun repertoire eerst louter uit covers, nu presenteert de band vijf eigen nummers op de ep Left The Barn.
Met openingsnummer A Song Called Wanda schieten de dames uit de startblokken. Goeie lyrics met echte rockabilly termen zoals smokin’ dynamite, stoer gezongen. Niet alleen horen we een heerlijke gitaarsolo, ook wordt er flink getrokken aan de snaren van de contrabas en is er fraaie samenzang. Het tempo wordt iets omlaag geschroefd in Raging Cadillac, dat de luisteraar meeneemt naar diepst van de nacht met zwoele Chris Isaak gitaren. Zeer catchy (he ho) is Push & Pull, waarbij een meisje zich afvraagt wat ze toch met haar vriendje aanmoet. Hoogtepunt van de ep Like A Wolf besluipt je met voorzichtige mondharmonicaklanken, maar steeds heftiger wordt, om uiteindelijk weer te verdwijnen in de nacht. Left The Barn verschijnt zowel op cd als op 10” vinyl op het nieuw opgerichte platenlabel Kroese Records van de Gelderse popspeciaalzaak. In een overvol poplandschap is het moeilijk om op te vallen, maar dit getalenteerde Nijmeegse vijftal heeft alles mee. Niet alleen zijn er niet zoveel bands die enkel uit dames bestaan en al helemaal niet die ook nog rockabilly spelen.

nieuwsbrief