gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

Recensie

Right, Right, Right was de eerste compositie die componist Frahm met ons, bij wijze van voorafje, als single met de wereld deelde eerder dit jaar, nu is er dan het ruim drie uur durende album Music For Animals dat is opgenomen in het Funkhaus complex in Berlijn.
Music For Animals, dat op vier platen verschijnt, is zoals veel van het werk van Frahm een unieke luisterervaring, iets dat je ondergaat als een muzikale hoogmis. In tien meeslepende ambitieuze minimalistische composities trekt Nils Frahm de luisteraar mee in zijn universum waar in tegenstelling tot zijn vorige albums alleen elektronica op het hoofdmenu staat.
De invloedrijke Duitse componist zorgt er tien composities lang voor dat we verbluft, verbaasd en geboeid blijven zonder de van hem bekende piano te missen.
Dit is een album waarbij de onthaastknop tot het maximale kan worden opengedraaid. Het geluid, de toon en het tempo krijgen iets pulserend, waardoor je soms zelfs vergeet dat je naar muziek luistert en tocht voel je je aangemoedigd om zogezegd dwalend van compositie naar compositie te gaan.
Deze mentale douchebeurt met energetische waarde is eenieder in de maximale dosering aan te raden. Overigens is de titel Music For Animals bedoeld als een ironische knipoog naar conceptuele albums uit de jaren vijftig maar even zo goed naar de hedendaagse gewoonten op het gebied van afspeellijsten.
Frahm zegt zelf over zijn nieuwe album: “Some people like watching the leaves rustle and the branches move. This record is for them”. Ik zou zeggen: “In de schaduw gaan zitten, oortjes in en genieten!” (Jeroen van der Vring)
Door Redactie op

Tracks

Disc 1
1. The Dog With 1000 Faces
2. Mussel Memory
3. Seagull Scene
Disc 2
1. Sheep In Black And White
2. Stepping Stone
3. Briefly
Disc 3
1. Right Right Right
2. World Of Squares
3. Lemon Day
4. Do Dream

nieuwsbrief