gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

DEZ MONA

LOOSE ENDS

Label: HEADD
Releasedatum: 14-10-2022
Herkomst: NL
Item-nr: 4427902
EAN: 5414165090441
Levertijd: Gemiddeld 28 werkdagen

Recensie

“How to deal with life when you’ve lost control”, zingt Gregory Frateur in de titel track van hun nieuwe langspeler. Met hun negende album Loose Ends is Dez Mona is terug en hoe! De Antwerpse formatie is ieder geval nog steeds een van de meest bijzondere bands van onze zuiderburen. Boegbeeld en frontman Frateur laat de luisteraar door zijn enorme stembereik nog steeds intens genieten. Aan zijn zijde compositorisch en op contrabas bijgestaan door Nicolas Rombouts.
Al twee decennia blijft Dez Mona het publiek verrassen. Hun magnum opus blijft het uit 2007 daterende Moments of Dejection or Despondency. Dez Mona speelde in eerste aanleg een combinatie van jazz, drama en barok-achtige spirituals. Dit is door de jaren geëvolueerd in een meer toegankelijk geluid dat je als alternatieve pop zou kunnen omschrijven. Al sinds jaar en dag bij roept het groepsgeluid herinneringen op aan onder meer Nina Simone, Antony & The Johnsons en Gavin Friday.
Op de nieuwe loot staat een amalgaam aan stijlen maar alle songs hebben een Dez Mona signatuur. Multi-instrumentalist Tijs Delbeke van Balthazar tekende voor de productie. Met Loose Ends levert Dez Mona een plaat af die past bij een band die zich, los van wat hip is, blijft ontwikkelen en experimenteert met een nieuw geluid. De accordeon heeft plaatsgemaakt voor de piano en ook schuwt Frateur c.s. niet om elektronica toe te voegen. (Jeroen van der Vring)
Door Redactie op

Tracks

Disc 1
1. A1. Wicked
2. A2. The Power
3. A3. Better Place
4. A4. Connection
5. A5. Loose Ends
6. B1. The One
7. B2. Cops In Love
8. B3. Fresh Water
9. B4. Your Way
10. B5. Dynamite

nieuwsbrief