gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

Recensie

Op zaterdag 9 september, vanaf 17:00, presenteert BROEDER DIELEMAN live in Concerto zijn nieuwste album OH MIJN ZIEL! Entree is gratis, vol = vol.

Meer info vind je HIER!




Bijna alles wat Broeder (Tonnie) Dieleman aanpakt wordt gekenmerkt door een ontroerende mooiheid. Zo verscheen in 2028 Komma, een prachtig foto- en muziekalbum, met indrukken van het Land van Axel, in Dielemans geliefde Zeeuws-Vlaanderen. Oh mijn ziel, zijn meest recente album, is wederom een toonbeeld van smaakvolle eigenzinnigheid. Titelnummer Oh mijn ziel is gebaseerd op Psalm 42 (‘t Hijgend hert, der jagt ontkomen…’) en krijgt een mooie gospel feel mee. Misschien niet voor de hand liggend, maar wel sfeervol. Dieleman schreef de meeste liedjes op het album samen met de Amerikaanse Baby Dee (Wikipedia: “… an eccentric personality/singer-songwriter…”). De instrumentatie op Oh mijn ziel is mooi breed ingekleurd, met hier en daar een Kiftiaans trekje, ook al door het stemmige, licht fanfareske blaaswerk van Luuk de Bakker. De ingetogen gespeelde accordeon van Baby Dee past perfect bij de stemmen van Dieleman en Dee, stemmen die om elkaar heen kringelend, zoekenderwijs harmonieën vormen. Bewonder ook het bijzondere artwork van Christina de Vos. Beluister Oh mijn ziel aandachtig en geniet, ook van het ontwapenende dialect van Broeder Dieleman.

TRACKLISTING
1. Rook in mn kleren
2. Onaf pad II
3. Kezand, strumland!
4. Ochtendvier
5. Voo lief
6. Toe, leo
7. Zeumer
8. Dee's march
9. At de muziek langskomt
10. Oh mijn ziel

Door Fons Delemarre op

nieuwsbrief