gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

Recensie

De weg naar NU kent vele omzwervingen, off-road en vele kilometers snelweg. Onderweg zijn de ongeschreven regels en formaliteiten het raam uitgewaaid. Alle muziek die Barry en Ties hebben (mee-)gemaakt, van de straat tot de concertzaal, komt bij elkaar op NEW UNIVERSE. Unconsciously and entirely naturally, the music of diverse backgrounds emerged, and as a result, it is now unstoppable. Onbewust en volledig natuurlijk kwam de muziek van diverse achtergronden naar voren, en als gevolg daarvan is PEAX onstuitbaar geworden. Op NU hoor je verschillende genres samengaan, elkaar versterken en aanvullen. Je hoort dat een latin bas heel goed onder een Reichiaanse motief past, met een gewichtsloze romantische melodie erboven (LLKKRR); dat een funky groove waarover expressieve melodieën klinken opgaan in een bigband (SCHIJF VAN VIJF); dat funk het goed blijkt te doen met drone music (GEK GENOEG); of dat een Afrikaanse beat die uit een web van minimal patronen ontstaat en opgaat in een gospelachtige apotheose (SPIVA). Het toevoegen van diepe bassen en weelderige padgeluiden heeft de twee klassieke composities stevig in het heden geplaatst.

"NEW UNIVERSE is een samengaan die liefhebbers van jazz, klassieke muziek, dance, Latijns-Amerikaanse en Afrikaanse muziek, onder verschillende andere stijlen, een nieuw universum biedt voor een grotere wederzijdse waardering.

NU staat voor de tijd waarin wij leven. Alles kan en alles mag en alle mogelijke muziek is voor iedereen met één muisklik beschikbaar. NU stimuleert de aandacht en laat horen dat schijnbaar onverenigbare elementen prachtig samen kunnen klinken.
PEAX overstijgt hokjes en is meer dan bijvoorbeeld klassiek, jazz of elektronische muziek. PEAX maakt muziek gewichtsloos op NU.

Dit alles is vormgegeven met een diepgaand begrip van stijlen als romantiek, jazz, pop, barok en meer.
PEAX wil inspireren om meer naar elkaar te luisteren en van elkaar te genieten. PEAX zegt niet dat het zo moet, maar dat het ook zo kán.
Door Redactie op

nieuwsbrief