gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

Recensie

Hollywood Film Quiz
Filmfans opgelet. Op zaterdag 16 maart om 16:30 komt Rob van Scheers naar Concerto om met jullie de grote Hollywood Film Quiz te spelen! De afgelopen vier decennia verkeerde Rob van Scheers als journalist voor EW Magazine en de Volkskrant alsook voor zijn biografie over Paul Verhoeven af en aan in Los Angeles. Zijn vaak curieuze lotgevallen achter de schermen heeft hij nu voor het eerst in zijn boek 'In Hollywood - reportages en portretten' uitbundig beschreven. De Oscars zijn vers uitgereikt en de boekenweek gaat uit de starblokken. Verwacht vragen over de Oscars, maar ook over Nederlanders in Hollywood, veel weetjes over de filmgeschiedenis, en een verzoek om zelf beroemde filmdialogen af te maken. Het een en ander wordt rijkelijk geïllustreerd met beeld- en geluidsfragmenten. Deelname is gratis. Je speelt in teams van 2 of 4 personen. Schrijf je vooraf wel even in door een mail te sturen naar info@concerto.nl. Wie weet ga je met een mooie prijs naar huis! Na afloop van de quiz is er ook een mogelijkheid om het boek 'In Hollywood - reportages en portretten' te laten signeren door Rob van Scheers. (fotografie: Angeliek de Jonge)



BLOCKBUSTER! Schrijver en cultuurreporter Rob van Scheers was de afgelopen 35 jaar vaak in Hollywood. In wervelend proza doet hij verslag van zijn vaak curieuze lotgevallen. Hij heeft ontmoetingen met actrices als Sharon Stone, Hanna Schygulla, Jane Fonda en Sophia Loren, gaat op setbezoek, bezoekt premières en spreekt veel regisseurs, onder wie Martin Scorsese, Steven Spielberg, David Fincher en P.T. Anderson. Intussen ontleedt hij op geheel eigen wijze de ijzeren wetten van de filmgenres en de huisstijl van makers als David Lynch, Quentin Tarantino en Jordan Peele. Ook zoomt Van Scheers in op de geschiedenis van Hollywood, gelardeerd met vele prikkelende anekdotes, en besteedt hij ruim aandacht aan Nederlandse cineasten die het in Los Angeles probeerden te maken. Het eindresultaat is een alomvattende cultuurgeschiedenis. Onmisbaar voor filmfans en lezers die een zwak hebben voor de lifestyle van Amerika’s westkust en L.A. in het bijzonder – een wereld vol films, muziek, comedy, beeldende kunst, literatuur en tv-series.
Door Redactie op

nieuwsbrief