gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

Recensie

Murcof zelf heeft het over een tussendoortje, en wie lette op de eerste letters van de eerder verschenen CD-titels (Martes, Utopia, Remembranza, Cosmos...) had dat al in de gaten, simpelweg omdat The Versailles Sessions niet met een O begint.

The Versailles Sessions bevat muziek die Fernando Corona schreef voor een performance op het festival “Les Grandes Eaux Nocturnes” in 2007. Voor deze gelegenheid maakte hij, naast elektronica, gebruik van 17e eeuwse barokinstrumenten, en van de stem van de mezzo-sopraan Sarah Jouffroy. Die combinatie levert een fascinerend en spannend werk op, dat het midden houdt tussen ambient, modern klassiek en avant-garde geluidsexperiment. Dat klinkt als zware kost, en bij tijd en wijle is het dat ook, maar dat wordt aan het eind van de CD weer flink gerelativeerd door het vermakelijke "Lully’s “Turquerie” as interpreted by an advanced script" (Jean-Baptiste Lully was in de 17e eeuw de hofcomponist voor Lodewijk XIV). Als dit een tussendoortje is dan staat ons nog wat te wachten!!

Tracks

Disc 1
1. Welcome To Versailles
2. Louis Xiv's Demons
3. A Lesson For The Future, Farewell To The Old Ways
4. Death Of A Forest
5. Spring In The Artificial Gardens
6. Lully's "turquerie" As Interpreted By An Advanced Scrip

nieuwsbrief