gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

RIOS, GABRIEL

GHOSTBOY

Label: PETROL
Releasedatum: 10-06-2005
Herkomst: NL
Item-nr: 1832838
EAN: 5425006585989
Dit artikel is vervallen en niet meer leverbaar

Recensie

Fantastisch debuutalbum van de Puertoricaanse zanger en gitarist Gabriel Rios. Rios heeft in The Nothing Bastards gespeeld en hij studeerde aan de kunstacademie in Gent, waar hij nog steeds woont. De jonge getalenteerde singer/songwriter verloochent zijn roots niet, maar hij vermengt de salsa en ritmes uit zijn geboorteland met electronica. Het resultaat is een heerlijke dansplaat. Producer Jo Bogaert (van Technotronic) zorgt voor een strak geluid, maar geeft Rios genoeg ruimte om zijn eigen geluid te blijven maken. Rios wisselt Spaans (in de sterke nummers Cincomanes en La Gran Siesta) en Engels af. Op de hele plaat is duidelijk de invloed van de Belgische muziekscene te horen. De single Broad Daylight is hier wel het duidelijkste vooorbeeld, het is net Zita Zwoon.

Dat komt ook door de band om Rios heen, die bestaat stuk voor stuk uit goede Belgische musici. Echt een plaat om blij van te worden.

Tracks

Disc 1
1. Intro
2. La Gran Siesta
3. Bones Bugalu
4. Let It Go
5. Victor
6. Unrock
7. Broad Daylight
8. Catastrofe
9. Cincomanos
10. Ghostboy
11. Carlito
12. Santera
13. Badman

nieuwsbrief