gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

ANIMAL COLLECTIVE

CENTIPEDE HZ -LTD-

Genre: Pop & Rock
Label: DOMINO
Releasedatum: 31-08-2012
Herkomst: NL
Item-nr: 2983760
EAN: 5034202027423
Levertijd: 3 a 5 werkdagen

Recensie

De release van een nieuw album van Animal Collective is inmiddels een gebeurtenis waar reikhalzend naar uitgekeken kan worden. Hun fanatieke experimenteerdrift verpakt in opzwepende soundscapes en gekoppeld aan een groot talent voor meerstemmige (westcoast-)harmonieën en zomerse melodieën levert dan ook steevast vernieuwende muziek op. Na de release van het succesvolle, alom bewierookte Merriweather Post Pavilion uit 2009 laste de groep na jaren jarenlang aaneen opnemen en touren een broodnodige pauze in. In de tussentijd konden we ons verblijden met het audiovisuele spektakelstuk Oddsac en fraaie soloalbums van Panda Bear (Tomboy) en Avey Tare (Down There). Op dit tiende reguliere studioalbum – voorafgegaan door de single Honeycomb / Gotham die beide niet op het album staan – opereren deze Amerikanen voor het eerst sinds Strawberry Jam uit 2007 weer in de originele bandbezetting: Avey Tare, Panda Bear, Geologist en Deakin. De terugkeer van de laatste resulteert meteen in zijn debuut als verdienstelijk leadzanger in het nummer Wide Eyed. Om het livegevoel in de studio te reproduceren is het opnameproces sinds tijden weer als band tot stand gekomen met Panda Bear achter de drumkit en Geologist op keyboards. Het album bevat daarnaast gastbijdrages van Dave Scher (Beachwood Sparks) op steelgitaar/melodica en het Riverside Middle School Choir. Waar het toegankelijke Merriweather Post Pavilion vooral de melodieuze kant van de groep belichte, laat dit nieuwe werkstuk het viertal vooral weer van hun psychedelische kant horen. De springerige kruisbestuiving van psychedelica, electronica, avantgarde met exotische invloeden staat bol van de ongebreidelde creativiteit, knap bijeengehouden door de hechte, in elkaar grijpende zangmelodieën. Centipede Hz laat zich dan beluisteren als een muzikaal pretpark vol opwindende attracties waar je maar niet op uitgeluisterd raakt.



De gelimiteerde eerste persing van de CD komt in een mini gatefold sleeve met mirrorboard. Daarna zal de CD in jewelcase verpakt zijn. Er zijn twee vinyl versies: een dubbel gatefold sleeve met downloads en een zeer gelimiteerde speciale editie in gatefold sleeve met silever foil met downloads en een bonus DVD met 4 live opnames.

Tracks

Disc 1
1. Moonjock
2. Today's Supernatural
3. Rosie Oh
4. Appelsauce
5. Wide Eyed
6. Father Time
7. New Town Burnout
8. Monkey Riches
9. Mercury Man
10. Ulleys
11. Manita

nieuwsbrief