gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

DAVIS JR, SEVEN

UNIVERSES

Label: LABELS N NINJA TUNE
Releasedatum: 24-07-2015
Herkomst: NL
Item-nr: 3404747
EAN: 5054429001945
Levertijd: 15 a 21 werkdagen

Recensie

De funk is weer een factor van belang, in de dance. Prince, Sly, D'Angelo en Clinton doen het even lekker op de dansvloer en zij zijn dus present in de spacefunk van de Amerikaanse houseproducer en zanger Samuel 'Seven' Davis Jr. Maar zijn debuutplaat Universes stijgt uit boven het gemiddelde funkgefreak. Davis is ook erg kosmisch bezig, getuige de robotstem die hem begeleidt bij zijn intergalactische reis (Welcome Back), maar hij duwt zijn tracks voorwaarts met een dwingende bassdrum in vierkwartsmaat (Freedom, Sunday Morning), waardoor de psychedelica enigszins binnen de lijnen blijven (en bruikbaar in een dj-set).
Het zomerse housetrackje Good Vibes is een danskraker die klaar lijkt voor Ibiza en in Afterlife horen we dat Davis ook heel bedachtzaam en geheimzinnig kan zijn, met sfeervolle retrosynth-samples. Een beetje vreemd in dit geheel is het politieke en helemaal niet dansbare pamflet Fighters, waarin Davis in zwartgallige en gelaagde vocalen ineens belangrijke maatschappelijke zaken wil aankaarten. Dat mag natuurlijk. Maar het hóéft niet.

Door Redactie op 2015-07-29

nieuwsbrief