gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

TORTOISE

IT S ALL AROUND YOU

Label: THRILL JOCKEY
Releasedatum: 31-12-2009
Herkomst: NL
Item-nr: 1553613
EAN: 0790377011524
Dit artikel is vervallen en niet meer leverbaar

Recensie

Het is altijd spannend als een band als Tortoise een nieuwe plaat uit brengt. Een paar jaar geleden leek het zelfs alsof de toekomst van de popmuziek bepaald zou kunnen worden door de platen van dit collectief uit Chicago. Gelukkig is die gigantische druk er wel af. De Tortoise-klonen die in de loop van het vorige decennium als paddestoelen uit de grond bleven komen, zijn inmiddels bijna allemaal weer onder de grond gedoken. En bijna niemand durft het P-woord meer in de mond te nemen. En dat is maar goed ook, want Tortoise is Tortoise en niet de vaandeldrager van een genre dat van bands vereist dat ze twee basgitaren en een vibrafoon gebruiken.

Om u niet langer in spanning te houden: 'It's All Around You' keert terug naar het geluid van 'Millions Now Living Will Never Die', de plaat waarmee het allemaal begon. Van de rock & roll van 'Standards' - van twee jaar geleden - is hier nauwelijks meer iets terug te vinden. Deze tien nummers (waar de John McEntire-productie weer als vanouds vanaf druipt) laten opnieuw de inventieve combinatie van Krautrock en de betere jazz horen, waar de band zo goed in is. Dat het allemaal wat rustig blijft, zou de vaste Tortoise-liefhebber niet mogen deren. De subtiel uitgewerkte nummers maken dat meer dan goed.

nieuwsbrief