gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

Recensie

Vanaf oktober zou gitaarvirtuoos Harry Sacksioni in de theaters zijn 50 jarig optreed jubileum vieren. Maar deze door Corona uitgestelde tournee, stelde hem wel in de gelegenheid om het project uit te werken, dat hij al tijden voor ogen had: het schrijven van zijn anekdoten boek. Vijftig jaar reizen, optreden en mensen ontmoeten, heeft een schat aan bijzondere, bizarre, wonderlijke, humoristische, mooie of idiote situaties opgeleverd. In dit boek, met als titel Dat kunnen ze allemáál wel zeggen… , geeft hij in een veertigtal anekdoten en bespiegelingen, op zeer open en persoonlijke wijze een intrigerende kijk in zijn leven als topgitarist, waarbij hij tevens zijn privéleven niet schuwt.
In 176 pagina’s lezen we over ontmoetingen met bekende figuren als Leonard Bernstein en Herman Brood tot aan het redden van een Rotterdamse bejaarde; de verbazing om zomaar opeens gebeld te worden uit de ruimte door astronaut André Kuipers, of zijn we toeschouwer bij een gênant ‘me-tootje’ door een bi-seksuele schouwburgdirecteur. Ook maken we kennis met de verwrongen geest van een anonieme dorpsschilder, - een ontmoeting die Harry bijna het leven kostte -, en geeft hij antwoord op de vraag waarom hij de screentest voor de hoofdrol in een grote Nederlandse film weigerde; het levert stof tot evenzoveel bijzondere en unieke verhalen. Verrassend is ook dat hij in dit boek voor het eerst volledig openheid van zaken geeft over de veertig jaren waarin hij slachtoffer van stalking is geweest, en de impact die dat op zijn leven en dat van zijn gezin had. Een onderwerp dat hij in al die jaren bewust onbesproken liet in de media.
Door Redactie op

nieuwsbrief