gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

SURFBEAT CLUB

SHAKEDOWN -PURPLE VINYL-

Releasedatum: 08-10-2021
Herkomst: NL
Item-nr: 4310156
EAN:
Dit artikel is vervallen en niet meer leverbaar

Recensie

Het debuut album van deze Amsterdams/Belgische/Sittardse band is instrumentaal én met voldoende melodie, verrassingen en hooks om je van kant A tot side B bij de les te houden. Met een vuige sound opgebouwd uit philicorda-orgeltjes, surfgitaren, samples en vermomde ska-ritmes mikt the Surfbeat Club op de dansvloer. In een oplage van driehonderd stuks, handgenummerd en fel roze vinyl.

Het gebeurd niet vaak dat we in het surf-genre nog weggeblazen worden door een nieuwe band. De laatste keer was ongeveer bij the Fifty Foot Combo en Speedball jr. maar die tijden liggen ver achter ons………………dachten we.
Tot dat het debuut album van deze Sittards/Amsterdams/Belgische band vanochtend door drummer Martin Hommes bij ons werd afgeleverd. Venijnig suizende Philicorda-orgeltjes, priemende gitaren en swingend doch uiterst solide bas- en drumwerk knetteren uit je boxen. Perfect geproceerd maar “make no mistake” dit is trashy, precies zoals het hoort. Druggy koortjes, doeltreffende samples, variatie en altijd oor voor een goede hookline vervolmaken dit amalgaam van Surf, Garage en een aantal vermomde Ska-rhythms. De drie absolute prijsnummers zitten aan het einde waarbij de band in het 5 minuten en 15 seconden durende slotnummer “From Sputnick With love” all out gaat en de luisteraar in ademnood achterlaat. Goede plaat? Understatement! Dit is een regelrechte GENRE-KLASSIEKER!
Speciaal woord van waardering voor het schitterende artwork en het “over the top” neon roze kleurtje van de plaat.
Ben er snel bij want er zijn maar driehonderd van gedrukt. Handgenummerde editie.

Door Redactie op

nieuwsbrief